Käsituet

Käsituilla tarkoitetaan yläraajan alueelle puettavia tukia/ortooseja. Näitä ovat esimerkiksi sormituet, ranne- ja peukalotuet, kyynär- ja olkapäätuet. Näillä voidaan tukea ja suojata niveliä, helpottaa kipua ja parantaa toiminnallisuutta. Niveltuilla asetetaan nivel hyvään asentoon yöaikaan sekä vähennetään kuormitusta arjen toiminnoissa, kotona ja työssä. Käsituet kuuluvat vammojen, murtumien ja leikkausten jälkihoitoon ja kuntoutukseen.

Käsien kaupan valikoimassa on käden kuntoutukseen erikoistuneiden toimintaterapeuttiemme valitsemia yläraajatukia. Valmistukia voidaan tarvittaessa muokata yksilöllisesti lisävarusteilla. Tukien voimakkuutta voidaan säätää yksilöllisesti tukiosia vaihtamalla/poistamalla. Lisänauhoilla saadaan tukeen lisää voimakkuutta. Alussukan käyttö lisää ortoosin käyttömukavuutta ja hygieenisyyttä sekä helpottaa tuen puhtaanapitoa. Käden ja sormien kevyeen tuentaan ja turvotuksen hoitoon käytetään turvotuskäsineitä ja sormisukkia, joita voidaan käyttää myös yhdessä muiden tukien kanssa. Paleleville käsille helpotusta tuovat akkulämmitteiset käsineet.

Ohjeet rannetuen tikun taivuttamiseen löydät täältä.

Käyttöaiheita: murtuman tai muun vamman jälkitilat, venähdykset, revähdykset, ylirasitus, nivelrikko, reuma, yliliikkuvuus, kipu, turvotus, valkosormisuus, rannekanavaoireyhtymä (karpaalitunnelisyndrooma), niveltulehdus, krooninen kipu, subluksaatio, puutumisoireet, virheasennot, post-operatiivinen hoito.