Olka- ja kyynärtuet

Olkatuella voidaan estää tai rajoittaa olkanivelen ja kyynärnivelen liikkeitä esimerkiksi vamman tai leikkauksen jälkeen. Immobilisaatio vähentää kipua hartiaseudulla ja kyynärvarressa ja nopeuttaa vamman paranemista. Olkapään tukeminen vähentää subluksaatioriskiä (sijoiltaanmeno) halvauksen jälkeen. Olkatukea/kantosidettä käytetään vähentämään rasitusta ja särkyä. Kantositeellä voidaan tukea akuutisti vammautunut raaja kohoasentoon ja vähentää turvotusta.
Kyynärpäätuella (epicondyliittituella) hoidetaan akuutteja tilapäisiä vaivoja, kuten tennis/golfkyynärpää. Epicondyliittituki vähentää kyynärpään ja kyynärvarren alueen kipua, särkyä ja rasitusta. Kyynärpäätukea voidaan käyttää yhdessä rannetuen kanssa.

Kyynärniveltä ojentavalla sidoksella voidaan estää kyynärpään koukistamista joko päiväaikaan tai yöaikaan. Yöllä kyynärnivelen pitäminen ojentuneena voi auttaa puutumisoireisiin ja kipuun. Ojentavalla sidoksella voidaan tarvittaessa estää käsien koukistamista ja näin ehkäistä esimerkiksi käsien vieminen suuhun (esimerkiksi kehitysvammaiset lapset).

Näytetään kaikki 11 tulosta