Turvotuksenhoito

Turvotuskäsineet luovat paineen tunnetta käsille, mikä vähentää kipua ja turvotusta käsissä. Turvotuskäsineet sopivat esimerkiksi nivelrikon ja reuman hoitoon. Myös yliliikkuvat nivelet saavat kevyttä tukea painehanskasta. Turvotuskäsineen tuoma sensorinen ärsyke voi auttaa, kun on tarve vahvistaa kehon hahmotusta. Turvotuskäsineellä ehkäistään nesteen kertymistä tietylle alueelle ja nesteen kertymisestä aiheutuvaa kipua. Turvotustekstiilejä voidaan käyttää apuna myös arven hoidossa auttamassa pitämään silikonigeelituotteita paikoillaan tekstiilin alla.

Sormen nivelen turvotuksenhoitoon käytettävää sormiputkiloa/sormisukkaa voidaan käyttää myös arven hoidossa. ArthroRoller hierontarenkaita käytetään hoitamaan turvotusta ja parantamaan nestekiertoa sekä karaisuhoitoon ja ihon tunnon uudelleenkoulutukseen.

Akuuttivaiheessa, tapaturman jälkeen, kohoasento ja liikehoito auttavat turvotuksen hallinnassa ja edistävät verenkiertoa.

Pitkäaikaiseen käyttöön suositellaan yksilöllisiä painetekstiilejä, jotka voidaan mitata ja sovittaa Villa Manuksessa ajanvarauksella. Tutustu toimintaterapeutin palveluihin täältä.

Näytetään tulokset 1–16 / 19